Sprookjesbruiloft

egypte

Een sprookjesbruiloft in Egypte.

Sprookjesbruiloft in Egypte, dat klinkt al supertof toch?

Ik ontmoette Miranda in 2015 op een andere sprookjesbruiloft in Italië Daar was Miranda bruidsmeisje van de bruid en maakte ik een compliment over haar prachtige lange blond haar. Na deze waanzinnig bruiloft werden we facebookvrienden en ergens in 2019 kreeg ik een berichtje dat ze nu zelf ging trouwen en mij als fotograaf wilde! Ik wist dat Miranda in Dubai woonde. Inmiddels was ze alweer een tijdje gelukkig met haar liefde Ramy en wonen ze nu tijdelijk in Egypte.

Trouwplannen.

Door corona werden de trouwplannen van hun sprookjesbruiloft een aantal keer gewijzigd en ook de datum was nog niet helemaal zeker. Maar uiteindelijk vloog ik 9 oktober 2020 samen met haar vader, broertje en 2 vrienden naar Cairo. De volgende dag was de bruiloft al en in de avond kwamen we aan bij het Marriot Mena House in Cairo. De volgende ochtend begon mijn dag bij Miranda, die had een kamer met uitzicht op de piramides (precies zoals ik had gehoopt).

sprookjesbruiloft bruid egypte cairo bruid marriot mena house cairo marriot sprookjesbruiloft

De kapster en visagiste toverde haar om tot een prachtige bruid. Ramy maakte zich gereed in een andere kamer en genoot ondertussen van zijn cappucino.

egypte bruiloft

Fotoshoot in het hotel.

Nadat ze beide helemaal klaar waren haalde Miranda Ramy op en bezochten we de mooiste plekjes van het hotel. Het voormalige paleis (Mena House) is adembenemend mooi, maar ook de tuinen met het uitzicht op de piramides is adembenemend.

bruiloft sprookje 1001 nacht bruiloft sprookjesbruiloft piramides trouwfoto marriot mensa house bruid

Na de shoot zijn we met ubers naar de Saint Mary Church in Cairo gereden voor de ceremonie. Dit was een totaal andere ceremonie als ik gewend ben en ik had ook nog te maken met 3 cameramannen met niet al te kleine camera’s voor de livestream (aangezien niet alle genodigden erbij konden zijn). Ik vond het een prachtige ceremonie in ieder geval. Na afloop werd er in de tuin van de kerk hapjes en drankjes geserveerd en zo kwam deze dag alweer tot een einde.

bruiloft egypte egypt wedding sprookjesbruiloft trouwen cairo inzegening egypote trouwen

Fotoshoot deel 2.

De volgende dag werd Miranda weer door dezelfde kapster en visagiste onder handen genomen. Het kapsel ongeveer hetzelfde, maar de make up was nu wat pittiger.

piramide bruidspaar

Voor het feest had Miranda een andere jurk gekozen. Maar eerst hebben we nog wat foto’s gemaakt in de tuin van het hotel en bij de toiletten. Ja serieus bij de toiletten, sprookjesachtig mooi met al die verlichting en spiegels.

sprookjesbruiloft

Feestavond.

Na een opfrismomentje was het rond 20 uur tijd voor een feestje in de tuin van het hotel. Het zag er prachtig uit, niet alleen de decoratie en details maar de verlichting en al die gerechten die prachtig waren uitgestald. Van Italiaans, tot Aziatische gerechten waren er verkrijgbaar. Maar er was ook snoepjesbuffet, ijskraam en chocoladefontein. Naast het gekoelde Stella en Heineken bier was er ook een echt cocktailbar vlak naast de dj. Grote ventilatoren hielden de boel koel en een lasershow maakte het geheel af. Er werd veel geklets, gelachen, gegeten en gedanst. Een prachtige avond waarin vele cocktails en tequila shotjes werden genuttigd.

diner marriot cairo party bruiloft

cheers
sprookjesbruiloft, bruidsfotograaf, arabische bruidsfotografie, trouwfotograaf eypte

proost bridal party feest egypte wedding tequila shot party

Buiten dineren.

Nog een dag later is ook het kleine clubje Nederlanders uitgenodigd bij de ouders van Ramy. De catering heeft de tuin van zijn ouders omgetoverd tot dinerzaal. Het prachtige huis is gekleurd uitgelicht en ook de tuin is prachtig verlicht. We kunnen hier genieten van een overheerlijk buffet omringd door live muziek.

diner tuinsprookjesbruiloft

Chillen bij het zwembad.

Ik geniet eerst even van een onbijt met uitzicht op de piramides en ga dan even heerlijk genieten bij het zwembad. Later in de middag willen we een afterweddingshoot doen bij de piramides. Maar helaas zien ze het als een professionele shoot en dat mag niet. Ik moet wat cameraspullen achter laten, snel nemen we een paar kiekjes, maar de lol is er wel af dus we houden het snel voor gezien. Die avond gaan we naar een restaurant waar Miranda & Ramy graag komen en met een select gezelschap genieten we van Egyptische hapjes onder het genot van een Stella biertje uiteraard. Wat een prachtige afsluiter voor deze geweldige dagen in Egypte.

Een sprookjeshuwelijk omdat Ramy en Miranda 2 geweldige mensen zijn die onwijs goed bij  elkaar passen en heel gastvrij zijn. Maar ook dankzij de geweldige locaties die zij hebben uitgekozen en de perfecte voorbereidingen.

Het was onwijs bijzonder, gezellig en fantastisch!

6

  1. Bedankt voor de mooie foto’s en gezelligheid! We wilde een goede fotograaf die dit speciale moment vastlegde, en vandaar dat we jou invlogen naar Egypte. We zijn erg blij met de mooie en spontane foto’s!

    • Het is serieus een eer dat jullie mij erbij wilden hebben! Wat een geweldig avontuur!! Met heel veel plezier denk ik eraan terug. Super veel geluk en plezier met zijn 2en maar dat zit wel goed bij jullie!

  2. Supermooie foto’s
    Ik vond het super jammer dat ik niet bij ramy en me zus hun trouwerij kon zijn “vanwege corona”
    Ik ben super blij dat u zulke mooie foto’s heeft gemaakt zo dat ik toch kan zien hoe mooi het was en dat ze echt aan het genieten waren.
    Veel liefs van Jennifer muller

Laat een bericht achter